Cookie Consent af FreePrivacyPolicy.com
Søg
WomansWorld.dk Logo
Varekurv - Antal varer i kurven
 

Hvad er vinyl beklædning og hvorfor kaldes noget PVC og Lak ?

MENU
 ★ Lingeri og Beklædning
 ★ Fetish er hverdag!
 ★ Få smukkere ben!
 ★ Vinyl Wear
 ★ Perle Lingeri
 ★ Frække Trusser
 ★ Plus Size Lingeri
 ★ Nylon vs. Netstrømper
 ★ Hvad er frækt lingeri ?
 ★ Find det rette lingeri
 ★ Pleje af Latex
 ★ Hvad er vinyl ?
 
Hvad er vinyl beklædning og hvorfor kaldes noget PVC og Lak ?

Hvad er Vinyl Beklædning? Materialer, Forskelle og Pleje

Vinyl beklædning er en populær type tøj i mode- og fetishverdenen, kendt for sin glansfulde og tætsiddende effekt, som skaber et dramatisk og sensuelt look. Men hvad er vinyl egentlig, og hvorfor kaldes nogle produkter for PVC eller lak? Der er mange forskellige betegnelser for disse materialer, hvilket kan skabe forvirring, når man køber eller plejer denne type tøj. I denne artikel vil vi forklare, hvad vinyl beklædning er lavet af, forskellene mellem vinyl, PVC og lak, samt give råd om størrelser og pleje.

Hvad er Vinyl Beklædning helt nøjagtigt?

Vinyl beklædning er fremstillet af syntetiske materialer, oftest en kombination af polyvinylchlorid (PVC) og plastblødgørere, der giver stoffet sin glatte og fleksible struktur. Vinyl er kendt for sin skinnende, reflekterende overflade, som giver en dramatisk visuel effekt, især under stærkt lys. Det bruges ofte til alt fra kjoler, bukser og jakker til mere specielle fetishstykker som korsetter, bodysuits og catsuits.

Forskellen mellem Vinyl, PVC og Lak

Selvom vinyl, PVC og lak ofte bruges om hinanden, er der små forskelle i deres anvendelse og betegnelse:

  1. Vinyl: Dette er en bred betegnelse for materialer, der er fremstillet af polyvinylchlorid. Vinyl beklædning kan variere i tykkelse og fleksibilitet, men har altid den karakteristiske glansfulde overflade.

  2. PVC: PVC står for polyvinylchlorid og refererer mere teknisk til det materiale, som vinyleffekten skabes ud fra. Tøj, der markedsføres som PVC, er typisk mere stift og kan have en højglans overflade, men kan også være mattere i finish.

  3. Lak: Lak er en dansk betegnelse for tøj fremstillet af vinyl/PVC, som har en meget blank overflade. Dette materiale er ekstremt reflekterende og bruges især i fetish-miljøet, hvor det visuelle udtryk er i fokus. Lak-tøj har en glattere overflade end nogle typer vinyl og fremstår ofte som mere "wet look."

Hvad skal man vælge?

Valget mellem vinyl, PVC og lak afhænger primært af, hvilken slags look og følelse du er ude efter:

  • Hvis du ønsker en klassisk, højglans og tætsiddende finish, er lak eller højglans vinyl ideelle valg.
  • Hvis du foretrækker noget mere fleksibelt og med en lidt blødere glans, kan almindelig vinyl være mere komfortabelt at bære i længere tid.
  • PVC beklædning kan være lidt stivere, hvilket kan være en fordel, hvis du ønsker en struktureret pasform, fx i jakker eller korsetter.

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af vinylbeklædning?

Størrelser: Vinyl og lak er ikke elastiske materialer, hvilket betyder, at de ikke strækker sig meget. Derfor er det vigtigt at finde den rigtige størrelse, da en for lille størrelse kan stramme ubehageligt, mens en for stor størrelse vil hænge løst og ikke give det ønskede tætsiddende look. Tjek altid størrelsesguiden fra producenten, da nogle mærker kan variere i pasform.

Komfort: Da vinyl og lak ikke tillader huden at ånde så godt som naturlige stoffer, kan det blive varmt at have på, især under længere tids brug. Ved det meste af vores vinyl beklædning er det polyester indvendig, hvilket gør det mere behageligt at have på. Nogle producenter har dog ikke polyester indvendig, her bør du overveje at bære undertøj eller bodysuits under for at forbedre komforten. Gør du ikke det, kan materialet klæbe til huden, hvilket ikke er særlig behageligt. 

Pleje og Vedligeholdelse af Vinyl Beklædning

Rengøring: Vinyl og lak-tøj skal rengøres forsigtigt for at bevare deres glans og undgå skader på materialet. Det bedste er at tørre tøjet af med en fugtig klud og mild sæbe. Brug aldrig stærke rengøringsmidler, da de kan nedbryde materialet og fjerne den skinnende overflade. Skyl grundigt og lad tøjet lufttørre væk fra direkte sollys.

Opbevaring: Vinyl og lak skal altid opbevares hængende på brede bøjler for at undgå folder og krøller i stoffet. Hold det væk fra varmekilder og direkte sollys, da varme kan forårsage, at materialet smelter eller mister sin form. For at undgå at tøjet klæber sammen, kan du drysse et let lag talkum eller bruge en speciel beskyttelsesspray designet til vinyl og lak.

Langtidsholdbarhed: Med tiden kan vinyl og lak blive lidt mat eller miste noget af deres glans. For at bevare det blanke look kan du bruge en vinyl-shiner spray, som hjælper med at genskabe den reflekterende overflade. Det er også vigtigt at undgå kontakt med oliebaserede produkter, som kan nedbryde materialet.

Konklusion

Vinyl beklædning, uanset om det kaldes vinyl, PVC eller lak, er et iøjnefaldende og stilfuldt materiale, der kræver korrekt pleje for at bevare sin smukke, glansfulde finish. Uanset om du vælger stivere PVC for et struktureret look, eller glinsende lak for et wet-look, er det vigtigt at vælge den rette størrelse og være opmærksom på, hvordan du passer på tøjet. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan dit vinyl tøj forblive i topform og se fantastisk ud i lang tid.

 

Se vores store udvalg af vinyl beklædning - TRYK HER

 



Tilmeld til nyhedsbrev
Kundecenter      Kontakt      WomansWorld      Betingelser      Måleskema      Porto      Gavekort      Returret      Reklamation

 

Tilmeld til Nyhedsbrev

Få nyheder og kampagner direkte i din indbakker.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, det betaler sig.

 

Dankort betaling Mobile Pay Visa Kort Visa elektron Mastercard Maestro Betaling JCB betaling Viabill betaling

WomansWorld på Facebook WomansWorld på Instagram

WomansWorld.dk - Alt til hendes univers.

Powered af S2000 & Boutique Erotic & Intelitech